Μαθήματα

Μπαλέτο για νήπια

Ηλικίες 3,5 – 5 ετών
Είναι ένα τμήμα ρυθμικής και μουσικοκινητικής αγωγής, όπου τα παιδιά γυμνάζονται, ακούν πολύ και ποικίλη μουσική, παίζουν μουσικά όργανα και παιχνίδια, για να αναπτύξουν τις ρυθμικές τους ικανότητες, αυτοσχεδιάζουν και διασκεδάζουν .Τα τμήματα αυτά λειτουργούν ως προπαρασκευαστικά για το δύσκολο και πειθαρχημένο μάθημα μπαλέτου, που ξεκινά μετά τα 7 χρόνια του παιδιού.

Κλασικό μπαλέτο

Tο κλασσικό μπαλέτο είναι είδος Χορού ( Χορογραφημένης Κίνησης) με καταγωγή από την Ιταλία, όπου χορευόταν από Αυλικούς. Ανθίζει την εποχή του Λουδοβίκου 14ου στην Γαλλία και χορεύται πια από επαγγελματίες.
Στην Τσαρική Ρωσία όμως εξελίχτηκε σε είδος Χορού υψηλών Τεχνικών απαιτήσεων. Θεωρείται μια από τις πιο υψηλόβαθμες Τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση και πειθαρχία, για να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο γυμνάζει και μακραίνει τους μύες, βοηθάει στην σωστή στάση του σώματος και προσδίδει χάρη.

Μοντέρνος Χορός

Ο μοντέρνος χορός δεν αποτελεί μόνο μία μέθοδο άσκησης του σώματος, αλλά παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε όλους να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και τις εντάσεις τους μετατρέποντας τα σε κίνηση. Με τον μοντέρνο χορό η κίνηση αποκτά αρμονία, ενώ παράλληλα το σώμα γυμνάζεται ολοκληρωμένα, αποκτώντας ευλυγισία. Μετά από μια σειρά απλών κινήσεων ο μοντέρνος χορός δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη αντίληψη του σώματος μας βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας με στοιχεία αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης.

Latin

Οι latin χοροί έχουν την καταγωγή τους στην Λατινική Αμερική. Τυπικοί λάτιν χοροί είναι οι: τσάτσα, ρούμπα, σάλσα, σάμπα, μάμπο, μερένγκε, μπατσάτα. Στην Σχολή Χορού Art Zone, στα πλαίσια του συγκεκριμένου μαθήματος, διδάσκονται επίσης οι χοροί : τάνγκο, πάσο ντόμπλε, βάλς, τζάιβ και ροκ εν ρολ. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να χορεύουν και να διασκεδάζουν στα πάρτυ.

Pilates

Το πιλάτες είναι ένα σύστημα γυμναστικής που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αι. από τον Joseph Pilates, στην Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Ο Pilates ονόμασε την μέθοδό του «contrology», μια μέθοδος που χρησιμοποιούσε το μυαλό για να ελέγξει τους μύες. Η μέθοδος αυτή μεγιστοποιεί την δύναμη, την ευλυγισία και εστιάζει στην αναπνοή. «με την μέθοδο Pilates θα αισθάνεστε καλύτερα μετά τα 10 πρώτα μαθήματα, θα φαίνεστε καλύτερα μετά τα 20 μαθήματα και θα αποκτήσετε ένα καινούργιο σώμα μετά από 30 μαθήματα» Joseph Pilates

Hip Hop

Το hip-hop δεν είναι ένα είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα και αποτελείται από πέντε στοιχεία : ραπ (στίχος), break dance, djing (η μουσική), γκραφίτι (η εικόνα). Αναπτύχθηκε σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια. Οι ρίζες του ανάγονται στη δεκαετία του 1970 όταν άρχισαν τα πρώτα δειλά δειλά βήματα.